Over Master Leraar Wiskunde
Tijdens de Master Leraar Wiskunde leer je hoe je het vak wiskunde plaatst in een breder perspectief en er met een wetenschappelijke bril naar kijkt. Ook leer je op hoe je deze inzichten vertaalt naar concrete lessituaties voor bovenbouwleerlingen, je eigen lespraktijk kritisch analyseert en verbetertrajecten voorstelt.
In jaar 1 volg je de vakken Grondslagen, Analyse 1, en Statistiek, Lineaire algebra en Denken van leerlingen en Leren van leerlingen (Vakdidactiek en Onderzoek in de Schoolpraktijk (VOS)).
In jaar 2 staan de vakken Meetkunde, Analyse 2, Geschiedenis van de Wiskunde, Combinatoriek, Vakdidactisch ontwerpen (VOS 3) en Herontwerpen en evalueren (VOS 4) op het programma. Daarnaast volg je tijdens de opleiding 2 generieke keuzemodules. Momenteel kun je kiezen uit: Digitale didactiek met AI en andere innovatieve technologie, Digitale geletterdheid, Europese Cultuur, Financiële Zelfredzaamheid, Heritage Education, Kansrijk opgroeien vanuit pedagogisch perspectief, Sociaal Ondernemen.
In jaar 3 volg je de vakken Dynamische systemen, Getaltheorie, Verruim je vak (VOS 5) en Lang leve leren (VOS 6).
Startdatum
Aanmelden kan tot

Meer over Hogeschool van Amsterdam
Deze tijd vraagt erom dat je een leven lang blijft leren. Maar hoe doe je dat? Hoe ontwikkel je jezelf? Hoe daag je jezelf uit? Hoe blijf je relevant? Een opleiding of cursus kan de oplossing zijn. De Hogeschool van Amsterdam (HvA) helpt je om de juiste keuze te maken.
Kennisinstituut
Onderwijs en onderzoek komen samen bij de HvA. Inhoud van onderwijs is gekoppeld aan vragen uit het werkveld, innovatie en ontwikkelingen op de arbeidsmarkt.
Midden in de praktijk
De praktijk van de HvA is die van de grote stad. Amsterdam is laboratorium, werkplaats en inspiratiebron.
Studentsucces
Werk en studie combineren is niet eenvoudig. Je kunt rekenen op begeleiding en ondersteuning.