inkoop & logistiek

Ben je toe aan de volgende stap in je carrière in de Inkoop & Logistiek? Een cursus, hbo-module of deeltijdopleiding geeft je nieuwe inzichten en doorgroeikansen. 

Inkoop  | Logistiek | Supply Chain Management

Beter worden in je vak is heel dichtbij
Vakgebied Inkoop & Logistiek

Waarin wil jij je ontwikkelen? Je komt verder aan een hogeschool

  • Altijd dichtbij
  • Toonaangevend onderwijs voor professionals
  • Erkende certificaten en diploma’s
  • Ook korte cursussen
"Inkoop en Logistiek Management gaat om het beheren van stromingen."
David Whetten, organisatietheoreticus

HOE VERANDERT HET VAKGEBIED?

Technische ontwikkelingen veranderen hoe we inkopen. Digitale oplossingen maken het makkelijker om wereldwijd te opereren en de supply chain te optimaliseren. Het resultaat is een effectievere inkoopstrategie en efficientere logistiek. Voor jou als (aankomende) professional is het belangrijk om mee te gaan met de nieuwste trends. De nieuwe aangeleerde skills helpen jou om het maximale uit de werkdag te halen. 

Richtingen Inkoop & Logistiek

Inkoop en Logistiek is de onmisbare schakel binnen elke bedrijfsvoering. Van automatisering van de bestellingen tot het beheren van voorraden: dit vakgebied speelt een cruciale rol in verbetering van kostenefficiëntie en daarmee klanttevredenheid.

inkoop

Je richt je op het beheren van de aankoopprocessen, waaronder het identificeren en selecteren van leveranciers, het onderhandelen over prijzen en voorwaarden, en het beheren van contracten.

logistiek

Je richt je op het beheren van de stroom van producten en materialen, van de bron tot de eindgebruiker, inclusief het beheren van voorraden, het plannen van transport en distributie, en het monitoren van de leverbetrouwbaarheid.

supply chain management

Bij Supply Chain Management (SCM) houd je je bezig met het beheren van de inkoop- en logistiekprocessen, met als doel de efficiency en effectiviteit van de gehele supply chain te verbeteren.

BAANKANSEN IN EEN VERANDERENDE WERELD

Inkoop en Logistiek spelen een cruciale rol in de dagelijkse bedrijfsvoering, door te zorgen voor een efficiënte en effectieve aankoop en distributie van producten en materialen. Deze specialisaties vereisen vaardigheden in projectmanagement, communicatie, onderhandeling en beslissingsneming. Met de opleiding inkoop & logistiek kun je werk vinden in één van de functies hieronder:

  • Inkoopmanager: als inkoopmanager ben je verantwoordelijk voor het beheren van de aankoopprocessen, het onderhandelen met leveranciers en het beheren van contracten.
  • Logistiek manager: als logistiek manager ben je verantwoordelijk voor het beheren van de stroom van producten en materialen, van de bron tot de eindgebruiker, inclusief het beheren van voorraden, het plannen van transport en distributie, en het monitoren van de leverbetrouwbaarheid.
  • Supply Chain Manager: als Supply Chain Manager ben je verantwoordelijk voor het beheren van de inkoop- en logistiekprocessen, met als doel de efficiency en effectiviteit van de gehele supply chain te verbeteren.
  • Inkoper: als inkoper ben je verantwoordelijk voor het identificeren en selecteren van leveranciers, het onderhandelen over prijzen en voorwaarden en het beheren van contracten.
  • Logistiek coördinator: als logistiek coördinator ben je verantwoordelijk voor het plannen en coördineren van de stroom van producten en materialen, van de bron tot de eindgebruiker, en het monitoren van de leverbetrouwbaarheid.

Bij Inkoop en Logistiek beïnvloedt je direct de producten en diensten die een bedrijf levert. Steeds meer bedrijven implementeren digitale oplossingen voor inkoop- en logistiekprocessen, zoals e-procurement en supply chain management software.

De industrie evolueert snel door technologische innovaties. Voor jou als (aankomende) professional biedt dit een fantastische kans om impact te maken. Bij Inkoop en Logistiek heb je direct impact op het succes van een bedrijf en biedt het jou de mogelijkheid om op een directe manier bij te dragen aan het succes van het bedrijf.

Relevant blijven met nieuwe inzichten

De wereld van inkoop en logistiek is al jarenlang een stabiele sector en toch zit het vak volop verandering. Professionals die nieuwe technieken omarmen, zijn de uitblinkers van morgen. Met nieuwe inzichten blijf je relevant in deze snel veranderende wereld.

"Inkoop en Logistiek Management gaat niet alleen om wat je doet, maar ook om waarom je het doet."
John Gattorna, influencer

Ervaringsverhalen

Groeien in je vak is heel dichtbij

“Dus docenten kennen je en dat is wel heel prettig. “

Coaching bij je studie is heel dichtbij

“Als je door de bomen het bos niet meer ziet, ben je daar als docent en heb je een coachende rol. “

Persoonlijke ontwikkeling is heel dichtbij

“Een hogeschool was voor mij belangrijk, omdat het praktijkgericht is.”

Praktijkgericht onderwijs is heel dichtbij

“Ik denk dat het heel belangrijk is dat je de feeling houdt, de voeling, houdt met de praktijk."

Je erkende diploma is heel dichtbij

“Ik denk dat het belangrijk is dat je de hogeschool kiest die voor jou het beste past.“

Sparren met deskundigen is heel dichtbij

“Daar heb je veel meer aan als dat je dat in een boekje moet lezen.”

Een relevant netwerk is heel dichtbij

"Dat maakt het juist wel heel erg gevarieerd."

Een leuke werksfeer is heel dichtbij

"De sfeer vind ik natuurlijk fantastisch, anders werk ik hier niet zo lang."

Direct toepasbare kennis is heel dichtbij

"De bereikbaarheid van de opleiding was zeker belangrijk."

Begeleiding op maat is heel dichtbij

"Elke student is eigenlijk een individu met een eigen verhaal en context."

Een regionaal netwerk is heel dichtbij

"Ik heb voor mijn hogeschool gekozen omdat het heel dichtbij is."

Leren van medestudenten is heel dichtbij

"Ik denk als ik terugkijk, ben ik wel heel tevreden met de keuzes die ik heb gemaakt."