hrm & verandermanagement

Ben je toe aan de volgende stap in je carrière HRM & Verandermanagement? Een cursus, hbo-module of deeltijdopleiding geeft je nieuwe inzichten en doorgroeikansen. 

HR-professional | Verandermanager  | Talent manager | Leidinggevende | Onderzoeker

Studeren naast je baan is heel dichtbij
Vakgebied HRM & Verandermanagement

Waarin wil jij je ontwikkelen? Je komt verder aan een hogeschool

  • Altijd dichtbij
  • Toonaangevend onderwijs voor professionals
  • Erkende certificaten en diploma’s
  • Ook korte cursussen
"Als je niet verandert, kun je achterblijven."
Brian Halligan, oprichter HubSpot

HOE VERANDERT HET VAKGEBIED?

Er zijn vier belangrijke trends binnen HRM. Ten eerste wordt er steeds meer gebruik gemaakt van technologieën zoals HR-software, talentmanagement-tools en big data-analyses. Ten tweede richten organisaties zich steeds meer op de employee experience, wat betekent dat ze aandacht besteden aan een aantrekkelijk werkklimaat, effectieve communicatie en engagement van medewerkers. Ten derde vinden organisaties de bevordering van diversiteit en inclusie in de werkomgeving steeds belangrijker. Tot slot verandert de arbeidsmarkt snel en kun je daarop inspelen door nieuwe en flexibele manieren van werken te implementeren, zoals thuiswerken (online en offline) en verdere versoepeling van de verhouding tussen werk en privé.

Richtingen HRM & Verandermanagement

Binnen HRM & Verandermanagement spelen diverse onderwerpen een belangrijke rol. Benieuwd waar jij je mee bezig gaat houden tijdens de studie? Hieronder nemen wij jou mee in de hoofdrichtingen van de opleiding:

strategische hrm

Bij strategische HRM ga je kijken hoe HRM ingezet kan worden als een strategisch partner van de organisatie. Door bijvoorbeeld de inzet van mensen en middelen te stroomlijnen met de bedrijfsdoelen en -strategieën.

operationele hrm

Bij operationele HRM ligt de nadruk op de dagelijkse uitvoering van HR-taken. Je houdt je bezig met de werving en selectie, opleiding en ontwikkeling, en beoordeling en beloning.

verandermanagement

Bij verandermanagement houd jij je bezig met zaken zoals innovatie, digitalisering, manieren van samenwerken en klantgerichtheid.

BAANKANSEN IN EEN VERANDERENDE WERELD

Benieuwd wat je uiteindelijk na de opleiding kunt doen? Hieronder staan enkele voorbeelden:

  • HR-professional: je bent verantwoordelijk voor de uitvoering van de HR-strategie binnen een organisatie en activiteiten op het gebied van werving, selectie, opleiding en ontwikkeling van medewerkers uitvoeren.
  • Verandermanager: je bent betrokken bij het ontwerpen, uitvoeren en bewaken van verandertrajecten binnen een organisatie.
  • Talent manager: je bent verantwoordelijk voor het identificeren, ontwikkelen en beheren van talent in de organisatie.
  • Leidinggevende: je fungeert als manager of leidinggevende en bent verantwoordelijk voor het begeleiden van een team van medewerkers.
  • Onderzoeker: je bent betrokken bij onderzoek naar HR-praktijken en verandermanagement binnen organisaties en deze resultaten gebruiken om praktijkgericht advies te geven.

Binnen het vakgebied HRM & Verandermanagement houd je je bezig met het ontwikkelen van mensen binnen organisaties en het leiden van veranderingsprocessen. Je richt je op activiteiten zoals werving en selectie, opleiding en ontwikkeling, beloning en arbeidsrelaties. Je doel is om mensen binnen een organisatie efficiënt in te zetten en zo de doelstellingen en prestaties van de organisatie te verbeteren. Onderwerpen zoals leiderschap, diversiteit en inclusie, cultuurverandering en conflicthantering spelen een belangrijke rol. 


Je hebt veel baankansen binnen HRM en verandermanagement, van traditionele HR-functies tot meer strategische functies zoals CPO en CHRO. De vraag naar professionals op dit gebied blijft groeien, vooral vanwege snelle veranderingen en uitdagingen op de arbeidsmarkt. Bedrijven zoeken professionals om te helpen bij digitale transformaties, het verbeteren van de employee experience en het bevorderen van diversiteit en inclusie. Je hebt als professional in de HRM of verandermanagement ook internationale kansen vanwege globalisering en de creatie van een diverse en inclusieve werkomgeving.

Relevant blijven met nieuwe inzichten

Het HRM-vak is tijdloos en toch is het vak volop in verandering. Nieuwe inzichten bieden de mogelijkheid om een positieve impact te hebben op de levens van medewerkers en daarmee op het bedrijf als geheel. Medewerkers die nieuwe technieken omarmen, zijn de uitblinkers van morgen. Met nieuwe inzichten blijf je relevant in deze snel veranderende wereld. 

"Mensen zijn niet tegen verandering, ze zijn tegen verandering die hen overkomt in plaats van verandering die zij zelf creëren."
Rosabeth Moss, hoogleraar bedrijfskunde

Ervaringsverhalen

Groeien in je vak is heel dichtbij

“Dus docenten kennen je en dat is wel heel prettig. “

Coaching bij je studie is heel dichtbij

“Als je door de bomen het bos niet meer ziet, ben je daar als docent en heb je een coachende rol. “

Persoonlijke ontwikkeling is heel dichtbij

“Een hogeschool was voor mij belangrijk, omdat het praktijkgericht is.”

Praktijkgericht onderwijs is heel dichtbij

“Ik denk dat het heel belangrijk is dat je de feeling houdt, de voeling, houdt met de praktijk."

Je erkende diploma is heel dichtbij

“Ik denk dat het belangrijk is dat je de hogeschool kiest die voor jou het beste past.“

Sparren met deskundigen is heel dichtbij

“Daar heb je veel meer aan als dat je dat in een boekje moet lezen.”

Een relevant netwerk is heel dichtbij

"Dat maakt het juist wel heel erg gevarieerd."

Een leuke werksfeer is heel dichtbij

"De sfeer vind ik natuurlijk fantastisch, anders werk ik hier niet zo lang."

Direct toepasbare kennis is heel dichtbij

"De bereikbaarheid van de opleiding was zeker belangrijk."

Begeleiding op maat is heel dichtbij

"Elke student is eigenlijk een individu met een eigen verhaal en context."

Een regionaal netwerk is heel dichtbij

"Ik heb voor mijn hogeschool gekozen omdat het heel dichtbij is."

Leren van medestudenten is heel dichtbij

"Ik denk als ik terugkijk, ben ik wel heel tevreden met de keuzes die ik heb gemaakt."