welke typen opleiding biedt een hogeschool?

Je kunt verschillende redenen hebben om te studeren naast je werk. Misschien wil je wel kans maken op een nieuwe functie en daarom je kennis vergroten. Of ben je al een tijdje niet meer gelukkig met je huidige baan en zoek je iets heel anders. Wat de reden ook is, aan een hogeschool kun je op allerlei manieren in deeltijd studeren. Ontdek nu welke vorm het beste past bij jou.

Deeltijd studeren is heel dichtbij
header

Waarin wil jij je ontwikkelen? Je komt verder aan een hogeschool

  • Altijd dichtbij
  • Toonaangevend onderwijs voor professionals
  • Erkende certificaten en diploma’s
  • Korte cursussen

Cursus of training (post-hbo)

Wil je je kennis bijspijkeren binnen een heel specifiek vakgebied? Kies dan voor een post-hbo opleiding. Dit zijn trainingen, modules en cursussen waarmee je in korte tijd je kennis verrijkt en verbreedt. Variërend van een aantal dagdelen tot een jaar.

HBO BACHELOR IN DEELTIJD

Wil jij je specialiseren in je vakgebied, meer kennis opdoen en jezelf ontwikkelen als professional? Met een bacheloropleiding in deeltijd studeer je zelfstandig binnen een bepaald vakgebied dat jij interessant vindt. Een bacheloropleiding duurt officieel vier jaar, maar als je kunt laten zien dat je al relevante kennis en vaardigheden hebt opgedaan kun je in aanmerking komen voor een persoonlijke of verkorte leerroute. Na afronding van de opleiding ontvang je een erkend bachelordiploma. Daarnaast zijn er flexibele deeltijdopleidingen die meer zijn afgestemd op de leef- en werksituatie van studenten. Vraag de hogeschool van jouw keuze naar meer informatie.

HBO MASTER IN DEELTIJD

Wie al een bachelor heeft afgerond, kan kiezen voor een masteropleiding om zich meer te verdiepen of te specialiseren. Het niveau van deze opleiding is gelijk aan een universitaire master. Gemiddeld duurt een masteropleiding in deeltijd één of twee jaar. Sluit de behaalde bachelor niet precies aan op de gekozen master, dan gelden er vaak nog aanvullende toelatingseisen. Deze kun je opvragen bij de hogescholen. 

ASSOCIATE DEGREE IN DEELTIJD

Wil je meer dan een korte cursus, maar geen vierjarige opleiding? Dan is een Associate degree een goede optie. Dit is een tweejarige opleiding op hbo-niveau met een focus op de praktijk. Met een Associate degree-diploma kun je direct aan de slag binnen jouw vakgebied. Maar ook makkelijk (verkort) doorstromen naar een bacheloropleiding.